Nuttig advies

Parket en vloerverwarming?

Parket en vloerverwarming is perfect mogelijk indien het juiste type parket geplaatst wordt en de voorschriften worden gerespecteerd zowel voor de plaatsing alsook na de plaatsing. Bij het plaatsen van parket dient een protocol te gebeuren met de vloerwarming om de chappe zich te laten aanpassen aan de vloerverwarming . Bij de keuze van het parket dient bij massief parket enkel eik op kwartier gebruikt worden met een maximum breedte tot 16cm. Bij halfmassief parket dient men een type ten nemen die daartoe geschikt is en kan men grotere breedtes nemen. Na de plaatsing dient men de vloerverwarming te gebruiken met een constante warmte en dient de luchtvochtigheid gerespecteerd worden. De luchtvochtigheid dient ten allen tijde tussen de 40% en 60% zijn, indien dit niet lukt die U te bevochtigen met een luchtbevochtiger.

Hoe onderhoud ik mijn parket?

Uw parket verdient een regelmatig en correct onderhoud. Het onderhoud is afhankelijk van de behandeling die Uw parket heeft gekregen. Geolied parket dient gevoed worden met de juist zeep alsook regelmatig een onderhoudsolie te plaatsen. Vernist parket dient met het juiste onderhoudsproduct onderhouden worden afhankelijk van het type vernis. Wij adviseren U graag na de plaatsing met een onderhoudsfiche en de juiste onderhoudsproducten.

legrichting

De legrichting wordt bepaald volgens de lichtinval in Uw ruimte en de afmetingen (lengte en breedte). Parket en luchtvochtigheid? Wanneer U een parketvloer plaatst dient U ten allen tijde een luchtvochtigheid hebben in de ruimte waar het parket is geplaatst tussen 40% en 60%. Wanneer U de verwarming gebruikt in de winter daalt de luchtvochtigheid in Uw woning en wordt het te droog voor het parket. Hout is een natuurproduct en zal reageren op deze omgevingsomstandigheden. Indien de luchtvochtigheid te laag is kan het parket barsten en krimpen. Om dit te voorkomen dient U een luchtbevochtiger te plaatsen. Wij hebben het volledige assortiment van Boneco en Stadler Form die wij leveren aan correcte prijzen met het juiste advies afhankelijk van de oppervlakte, vloerverwarming,…

Hoe sluit ik aan met de vloer?

Bij het plaatsen van een parketvloer dient U vooraleer de chappe wordt aangebracht, reeds U keuze gemaakt hebben betreffende het type parket, zodoende de juiste dikte kan uitgespaard worden aan de vloeraansluitingen. Zodoende zijn deze aansluitingen perfect en zonder hoogte verschil of opstap.

Met welke chape dikte moet ik rekening houden?

De tijd die de chappe nodig heeft is afhankelijk van de dikte van de chappe, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Indien dit nodig is kunnen er sneldrogende chappes geplaatst worden waar na 10 dagen parket mag op geplaatst worden. Wij meten de chappe op met een carbidium meting zodoende we zeker zijn van het vochtgehalte onderaan. Bij de plaatsing van parketvloeren zorgen wij kosteloos voor de opmeting van chappe.

Welke plinten gaan we plaatsen? Hoogte en dikte?

U kan kiezen uit verschillende types plinten. Wij hebben zowel massieve houten plinten op de gewenste hoogte en dikte alsook blokplinten. Daarnaast worden veelal schilderplinten geplaatst op de gewenste hoogte en dikte zodoende het schilderwerk tot op de vloer komt en dit een stuk eleganter is. Aluminium plinten zijn ook mogelijk op verschillende hoogtes.